W weekend przed Centrum Spotkania Kultur stanęły pojazdy serwujące klasyki street foodu, czyli burgery, kanapki na ciepło, hot-dogi i frytki. Pojawiły się także food trucki, które zaprezentowały dania z najodleglejszych zakątków świata, między innymi azjatyckie pierożki na parze, słynnego pad thaia i zupę ramen, meksykańską tortillę czy amerykańską kanapkę Philly's. Nie zabrakło także smakołyków dla najmłodszych oraz orzeźwiających napojów.
- Już od kilku lat Lublin to nasz stały punkt programu podczas pysznego tournée po Polsce. Mieszkańcy miasta nigdy nas nie zawiedli, dlatego staramy się, aby lubelskie zloty obfitowały w wyjątkowe kulinarne niespodzianki - przekonuje Marta Stachera z Żarcia Na Kółkach. Jest to organizator największych zlotów foodtruckowych w Polsce, które od kilku lat przyciągają tłumy miłośników dobrego jedzenia.
Wszystkie komentarze