Chmiel z lubelskich upraw

4/7

TOMASZ RYTYCH

Piwo z browaru Jagiełło powstaje z chmielu i słodu z lubelskich upraw.

- Do produkcji nie są stosowane żadne surowce niesłodowane, takie jak jęczmień, czy kukurydza - tłumaczy Grzegorz Brzyszko, główny piwowar browaru Jagiełło. Na początku słód trafia do kadzi zaciernych. Po filtracji zacieru brzeczka, czyli półprodukt z którego powstaje piwo, przepompowywana jest do kotła warzelnego. Tam gotowana jest przez 90 minut z dodatkiem chmielu.

08.07.2014 chelm .  Browar Jagiello Fot. Tomasz Rytych / Agencja Gazeta  SLOWA KLUCZOWE: browar jagiello chelm piwoTOMASZ RYTYCH

Wszystkie zdjęcia
  • Zaczęło się od snu
  • Pierwsze piwo ,,Królewskie''
  • Teraz pomagają dzieci
  • Chmiel z lubelskich upraw
  • 12 tysięcy butelek na godzinę
  • Jagiełło Chmielak
  • Piwo z browaru Jagiełło także w Szwecji