Od soboty na terenach zielonych Browaru Perła mieszkańcy mogą próbować kuchni z całego świata. Już po raz kolejny w Lublinie odbywa się zlot food trucków, w którym uczestniczy kilkanaście ekip z całej Polski. Pomysł na imprezę zrodził się w Warszawie latem 2013 roku i miała być jednorazowym pomysłem w odpowiedzi na gigantyczną popularność wozów z jedzeniem. Realizacja projektu przerosła oczekiwania organizatorów oraz samych uczestników i spotkała się z tak ciepłym odbiorem oraz ogromną frekwencją gości, że projekt przerodził się w jedyny obecnie cykliczny event food truckowy. Z każdym sezonem wydarzenie cieszy się coraz większą popularnością, a mobilni kucharze prześcigają się w pomysłach na oryginalne menu. Poza niekwestionowanym królem street foodu, jakim jest burger, na zlotach można spotkać auta z daniami z całego świata, np. z Meksyu, Japonii, Węgier czy Jamajki. Spektrum dań jest coraz szersze. Od kanapek przez zupy, lody, ciastka, wafle, sushi, ryby, tacos, zapiekanki, gofry, dania fit i wege po szejki, koktajle i naleśniki. Tym razem ciężarówki z jedzeniem wyruszyły w Polskę. Jednym z przystanków na trasie jest Lublin. "Żarcie na kółkach" w klubie Radość trwa do 15 sierpnia. Wstęp wolny.
Wszystkie komentarze