Każdy z uczestników otrzymuje czarną skrzynkę z produktami, z których w krótkim czasie ma przygotować coś pysznego. W ramach Festiwalu Smaku na Placu po Farze po raz pierwszy zorganizowano konkurs Good Chef 2016. W zawodach o tytuł najlepszego szefa kuchni na Lubelszczyźnie walczyło 12 kucharzy z całego regionu, m.in. Miguel Bravo z Browaru Restauracyjnego Grodzka 15 w Lublinie, Kamil Pieklak z restauracji Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym czy Marcin Sikora z ,,Esencji' w ARTIS Hotel & SPA w Zamościu. Konkurs Good Chef Lublin poprowadził znany restaurator Ivo Violante. Oprócz tytułu najlepszego szefa kuchni na Lubelszczyźnie kapituła przyznała także tytuł Talent Roku oraz Chef kuchni regionalnej.
Tegoroczna, ósma edycja Festiwalu Smaku w Lublinie rozpoczęła się w 3 września i potrwa dziesięć dni. ap, jo
Wszystkie komentarze