W wyjątkowej scenerii Starego Miasta dziewięciu szefów kuchni z lubelskich restauracji i hoteli walczyło o tytuł najlepszego szefa w mieście. Konkurs odbył się w sobotnie popołudnie na scenie ustawionej na placu po Farze. Zorganizowano go po raz drugi. Zawody odbywają się w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku.
Każdy z uczestników otrzymywał czarną skrzynkę z porcją mięsa z wieprzowiny rasy puławskiej. Resztę składników mieli zapewnić sobie już sami szefowie kuchni. Każdy z nich miał 45 minut na przygotowanie dania, które zapewni zwycięstwo.
Tytuł Good Chef 2017 trafił do Tomasza Mielniczuka z Hotelu Agit, drugie miejsce zajął Wojciech Truk z Chapter One, a trzecie Piotr Huszcz z Hotelu Piano. Kapituła przyznała także tytuł Talent Roku, który zdobył Wojciech Truk. Natomiast na tytuł Chef kuchni regionalnej zasłużył Tomasz Mielniczuk.
Jury konkursu Good Chef 2017 stanowili: Jean Bos z Belgii, Stefan Unterkircher z Włoch oraz Jacek Czarecki i Andrzej Rudziński.
Wszystkie komentarze