140 lodowych smaków
W czym tkwi tajemnica lodów Bosko?
Hubert Adaszewski: - Składniki każdych lodów są takie same: mleko, jajka, śmietana, cukier, świeże owoce, a także inne produkty, takie jak choćby czekolada. Następnie wszystko jest rozdrabniane na mikrony cząsteczek, bo wtedy bazę lodową najlepiej jest wymieszać. Nasza tajemnica tkwi w naturalnych produktach i sercu, które wkładamy w nasze lody. I jeszcze jedno. Najlepsze lody nie mogą być mrożone i przechowywane w zamrażarkach przez wiele tygodni. Lody Bosko trafiają do sprzedaży najpóźniej 24 godziny po ich wyprodukowaniu. To żelazna zasada, której się trzymamy.
Na początku "fabryka lodów" Bosko mieściła się w lodziarni na deptaku. Od wiosny tego roku, wraz z rozwojem firmy, została przeniesiona na zewnątrz. Znajduje się w innym lokalu, także w śródmieściu Lublina.
Adaszewski: - Od samego początku postawiliśmy na większe lodowe porcie. "Korporacyjna" gałka to z reguły 40-50 gramów, nasza jest większa. Waży ok. 120 gramów i kosztuje 4 złote. Wyróżnia nas też bogata oferta smaków.
Dziś lody Bosko to ok. 140 różnego smaków, choć jednorazowo w lodziarni można wybierać, w zależności od pory dnia, w kilkunastu smakach.
Wszystkie komentarze