Piano (Jana Pawła II 19)
Goście polubili tę odważną restaurację z dala od centrum. Szef kuchni Piotr Huszcz (na zdjęciu) zawsze podkreśla, że trafił na mądrego pracodawcę, który dał mu swobodę.
Inspiracją dla niego są eksperymenty w szerokim zakresie, od kuchni polskiej i ukraińskiej po amerykańską. Piotr Huszcz lubi prowadzić szkolenia kulinarne, zarówno dla profesjonalistów, jak i amatorów. Razem ze swoimi kucharzami często bierze udział w zawodach dla profesjonalistów. Warto wspomnieć choćby konkurs ArteCulinariaItaliana, w którym pierwsze miejsce zajęli Dariusz Cygan i Paweł Gałecki z Piano.
W menu ciekawie prezentują się obecnie ravioli z kaczką, octem truskawkowym, masłem, pieprzem kolorowym, nasturcją i musztardowcem (przystawka), filet z indyka sous-vide z curry, kalarepą, bobem, boczkiem świnki puławskiej, jogurtem i miętą (danie główne) i panna cotta z pistacjami, truskawkami, śmietanką, sosną, czekoladą, bratkami, krokantem migdałowym i rokitnikiem.
Wszystkie komentarze